Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували проект детального плану території, обмеженої вулицями Половки, Лазурною та Осінньою

У Полтаві презентували проект детального плану території, обмеженої вулицями Половки, Лазурною та Осінньою

20 березня в приміщенні Київської районної у м. Полтаві ради відбулася презентація проекту детального плану території, обмеженої вулицями Половки, Лазурною та Осінньою в м. Полтава.

Начальник управління містобудування та архітектури Микола Шевельов зазначив, підставою для розробки детального плану території є рішення сесії Полтавської міської ради сьомого скликання від 24 березня 2017 року:

Наразі земельна ділянка вільна від забудови. Тут пропонується розміщення багатоквартирних будинків, після затвердження сесією Полтавської міської ради відповідної містобудівної документації.

Представив усім присутнім детальний план території його розробник Володимир Гузік, повідомляють у міській раді.

Він розповів, що детальний план передбачає комплексну забудову вільних земель, відповідно до Генплану:

Це території громадської та житлової забудови. Поверховість багатоквартирної забудови тут передбачається від 8 до 12 поверхів. До складу забудови також включаються об’єкти громадського призначення: торгові, офісні та інші приміщення.

Відповідно до проекту детального плану території, будівництво запропонованих об’єктів заплановане у дві черги. Окрім багатоповерхівок, об’єктів громадського обслуговування заплановане будівництво й інших об’єктів нежитлового призначення: автостоянок, дитячих та спортивних майданчиків, місць для вигулу собак. Окрім цього, в житлових просторах передбачені парковки для тимчасового зберігання автотранспорту, майданчики для сміттєвих контейнерів, ведоріжки та інші елементи благоустрою. В межах територій проектування – двоярусна паркова для постійного зберігання автомобілів – до 90 машиномісць. Перебачені і об’єкти інженерної інфраструктури: трансформаторні та каналізаційно-насосні підстанції.

Загальна площа проектованої території складає 7,82 гектари. Вона обмежена територіями садибної, промислової, а також громадської і житлової забудови.

Під час презентації, усі присутні мали можливість задати питання та внести пропозиції стосовно проекту детального плану. Такі, зокрема, стосувалися транспортного забезпечення, цивільного захисту та соціальної інфраструктури.

Ознайомитися з матеріалами детального плану території можна на офіційному сайті Полтавської міської ради та виконавчого комітету та на першому поверсі приміщення міськвиконкому (вул.. Соборності, 36).

Усі пропозиції щодо проекту детального плану приймаються протягом місяця. Подавати свої пропозиції мають право наступні категорії населення: повнолітні, дієздатні фізичні особи, що проживають на території щодо якої розроблено детальний план; юридичні особи, об’єкти нерухомого майна, які розташовані на території щодо якого розроблявся детальний план; власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території ділянок щодо якої розроблений детальний план; представники ОСН, діяльність яких поширюється на відповідну територію; народні депутати України та депутати місцевих рад. Пропозиції необхідно подавати у Полтавський міськвиконком: вул.. Соборності, 36, к. 125.

 

Перейти до вмісту