Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці протиепідемічна комісія підсумувала результати перевірок у КНВК № 6

У Кременчуці протиепідемічна комісія підсумувала результати перевірок у КНВК № 6

Представник Держпродспоживслужи Надія Резнікова зазначила, що  службою було проведено перевірку харчоблоку, працівників кухні та буфету, стану води,  продуктів харчування та безпосередньо підприємства-постачальника.

Проведені перевірки показали, що якість води відповідає санітарним нормам, продукти харчування теж, тож,   харчове отруєння не могло бути причиною захворювання дітей у гімназії № 6, повідомляють у міській раді.
Про те, епідеміологи відзначають, що мало місце порушення технології приготування їжі, миття посуду, оскільки під час змивів з кухонного обладнання та з рух кухаря було виділено збудника кишкової інфекції клепсіелу.
Під час службового розслідування, проведеного департаментом освіти, також було виявлено порушення у роботі харчоблоку та  виконанні посадових обов’язків директором школи, заступником директора, який відповідає за організацію процесу харчування, працівників харчоблоку, медичного працівника щодо контролю за організацією харчування. Їм винесено догани та застосовано відповідні заходи адміністративного впливу.
Директором школи були вжиті всі необхідні заходи щодо усунення недоліків, виявлених департаментом освіти та контролюючими службами.
Заступник міського голови Ольга Усанова зазначила, що причиною захворювання стало також і те, що  імунітет школярів під час циркуляції вірусної інфекції був ослаблений, тому отримавши умовно-патогенну мікрофлору зовні, діти захворіли.
На даний час всі працівники харчоблоку гімназії №6 написали заяви на звільнення. Наразі дирекція навчального закладу та департамент освіти шукають шляхи вирішення питання щодо організації харчування в цьому навчальному закладі.
Уважно розглянувши це питання тимчасова протиепідемічна комісія, комісія прийняла рішення відповідно до якого якість контролю харчоблоків навчальних закладів має бути посилений, керівники повинні суворо контролювати стан дотримання особистої гігієни працівниками, що причетні до харчування дітей, дотримання санітарно-гігієнічних вимог як у їдальнях, так і інших приміщеннях закладів. У дитячих садочках та школах також буде здійснено додатковий контроль за станом якості питної води та продуктів харчування.