Ви тут:
PROвсе Суспільство 

У Єгипті знайшли великий некрополь зі скарбами

У Єгипті знайшли великий некрополь зі скарбами

На глибині шести-восьми метрів спочивали 40 кам’яних і дерев’яних саркофагів різних форм і розмірів. У них знайдено 17 ідеально збережених мумій.

Жрецький некрополь виявлений в провінції Ель-Мінья в Верхньому Єгипті, в 300 кілометрах на південь від Каїра. Про археологічне відкриття розповів єгипетський міністр у справах старожитностей Халед Ахмед аль-Анані.


За його словами, розкопки почалися в листопаді 2017 року. Знайшли кілька похоронних шахт. У них, на глибині 6-8 метрів, спочивали 40 кам’яних і дерев’яних саркофагів різних форм і розмірів.

“Це тільки початок. Думаю, необхідно провести ще як мінімум п’ять експедицій, але ясно одне: дуже скоро в цій частині країни з’явиться нова археологічна пам’ятка”, – сказав аль-Анані.

У саркофагах виявили 17 ідеально збережених мумій, а також заповнені канопи (ритуальні алебастрові судини з кришками у вигляді голів звірів), бронзові, позолочені та кістяні прикраси, маски, амулети, глиняний посуд і понад тисячу похоронних статуеток, які в давнину клали в могили.

За попередніми даними, родинний цвинтар жерців пізнього періоду фараонів може датуватися періодом XXVI-XXVIII династій (тобто VII-V століттями до н. е.) Або ж самим початком епохи Птолемеїв (IV ст. до н. е.). Більш точно це встановлять під час подальшої роботи.

Джерело: euronews

Перейти до вмісту