Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

«Сусідська варта»: налагоджуючи партнерство поліції та мешканців мікрорайону Левада

Полтавська поліція продовжує налагоджувати контакти з громадськістю. За сприяння секретаря Полтавської міської ради Оксани Деркач та Комунальної організації «Інститут розвитку міста», у Полтаві проходять зустрічі представників поліції та мешканців, під час яких обговорюють шляхи взаємодії та плідної комунікації правоохоронних органів і полтавців.

Одна із таких зустрічей відбулася 25 березня у приміщенні бiблiотеки-фiлiї №3 по вул. Головка, 20. Участь у ній взяли секретар міської ради Оксана Деркач, депутати міської ради та Подільської районної ради, голови та члени ОСББ, які проживають на території мікрорайону Левада, представники патрульної поліції та КО «Інститут розвитку міста». Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Під час зустрічі інспектор із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Полтавській області Марина Зінюха презентувала мешканцям мікрорайону проект «Сусідська варта». Вона розповіла, що проект має просвітницький характер та реалізовуватимуть його для того, аби навчити населення, як діяти в критичних ситуаціях:

– «Сусідська варта» – це партнерство між поліцією та громадянами з метою підвищення рівня безпеки. Така модель випробувана в багатьох країнах світу. Полтава – сімнадцяте місто в Україні, де буде впроваджуватися така модель взаємодії правоохоронних органів та мешканців багатоквартирних житлових будинків, – зауважила Марина Олександрівна. – Зменшення злочинності у місті шляхом профілактики – ось основна задача проекту. Адже попередити злочин набагато краще, аніж потім його розслідувати.

Секретар міської ради Оксана Деркач зазначила, що цей проект покликаний не тільки налагодити співпрацю між поліцією та мешканцями будинків, а, перш за все, налагодити контакт та співпрацю між самими мешканцями:

– «Сусідська варта» передбачає розміщення інформаційних табличок на територіях ОСББ, підтримання активного контакту з місцевим дільничним інспектором, створення спеціальних груп в соціальних мережах для оперативної комунікації мешканців багатоквартирних житлових будинків. Також, в рамках проекту передбачається проведення різноманітних зустрічей з представниками поліції, – наголосила Оксана Деркач.

Мешканці Левади підтримали ідею реалізації проекту. Так, наступним кроком буде навчання учасників «Сусідської варти». Окрім цього, в рамках проекту, мешканці мікрорайону познайомились зі своїм дільничним інспектором, обговорили подальші кроки співпраці.

Не обійшлося і без обговорення тих питань, які стосуються розвитку мікрорайону Левада в цілому. Зокрема, під час зборів обговорили питання встановлення світлофорів в районі проспекту Вавілова та на вулиці Головка, питання благоустрою та санітарного стану мікрорайону.

Перейти до вмісту