Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Роз’яснення щодо додаткової відпустки у зв’язку з навчанням працівнику-суміснику

Щодо додаткової відпустки у зв’язку з навчанням працівнику-суміснику надає роз’яснення головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області Яна Ягодовська Яна.

Робота за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.93 р. №245 та Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженим наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінфіну України від 28.06.93 р. №43, зареєстрованим у Мін’юсті 30.06.93 р. за №76.

Відповідно до пункту 6 цього Положення відпустка на роботі за сумісництвом надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи.

Ця норма поширюється на працівників-сумісників державних підприємств, установ та організацій.

Відповідно до статті 217 КЗпП на час додаткових відпусток у зв’язку з навчанням за працівниками за основним місцем роботи зберігається середня заробітна плата.

Працівникам, які працюють за сумісництвом, оплата часу додаткових відпусток у зв’язку з навчанням не передбачена.

Тому на період додаткової оплачуваної відпустки у зв’язку з навчанням, що надається за основним місцем роботи, на роботі за сумісництвом слід надавати відпустку без збереження заробітної плати згідно з п.14 ст.25 Закону України «Про відпустки», яка обов’язково надається працівнику-суміснику терміном до закінчення відпустки за основним місцем роботи.

Перейти до вмісту