Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Психолог Головного управління провела освітній захід для учасниць проекту “Курси самозахисту жінок”

Психолог Головного управління провела освітній захід для учасниць проекту “Курси самозахисту жінок”

28 лютого психологом Головного управління ДСНС України у Полтавській області Юлією Фалєєвою проведено тренінгове заняття для учасниць обласного проекту «Курси самозахисту жінок».

Це вже друге заняття з напрямку психологічної підготовки, яке проводиться психологом Головного управління у рамках участі у проекті, який реалізується спільно з КУ «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради, ГО «Центр спеціальної підготовки «Скіф» та ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Програмою проекту передбачено участь у практичних заняттях з метою удосконалення навичок стосовно самозахисту.

Також, до програми проекту включено заняття щодо психологічної підготовки, адже відомо, що більшість людей у несподіваних ситуаціях губляться, впадають у паніку, що перешкоджає ефективному поводженню та адекватному реагуванню.

Важливим моментом участі у цьому заході було те, що кожен мав можливість поділитись власним поглядом на тему, а не тільки отримати теоретичні знання.

Особливе пожвавлення та цікавість визвало обговорення різних видів поведінки у несподіваних ситуаціях: впевненої, невпевненої та агресивної поведінки.

Учасниці у ході практичної вправи демонстрували різні види поведінки, звертали увагу на важливості впевненості у рухах під час поводження з незнайомими людьми.

Також, було приділено увагу практичним вправам стосовно регуляції власного психоемоційного стану, активізації організму під час напружених ситуацій.

Перейти до вмісту