Ви тут:
Комуналка Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Проблему твердих побутових відходів потрібно вирішувати якнайшвидше – приймати відповідні закони, залучати фінансові ресурси, інвестиції”, – Анатолій Ханко

З 19 по 23 березня заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, в складі делегації представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Полтавщини, відвідав з інформаційною поїздкою Федеративну Республіку Німеччина.

Поїздка відбулася з метою вивчення досвіду Німеччини щодо поводження з твердими побутовими відходами, в рамках проекту «Реформа управління на Сході України ІІ», за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

Делегація відвідала підприємства: Майн-Кінціг-Крайс (МКК), що спеціалізуються на регіональній переробці відходів у містах Шлюхтерн та Геппенгайм, ТОВ «KRALL KUNSTSTOFF-RECYCLING GMBH» у місті Ельзенфельд-на-Майні, яке здійснює збір, транспортування та вторинну переробку пластику, ТОВ «FRANKFURTER ENTSORGUNGS-UND SERVISE GMBH» з утилізації відходів і сервісу у місті Франкфурті-на-Майні – та ознайомилася з їх роботою. Також полтавці оглянули місцеві пункти збору та утилізації відходів.

У ході зустрічей з керівниками громад та підприємств землі Гессен були обговорені питання концепції поводження з твердими побутовими відходами, технології їхньої переробки та утилізації, міжмуніципальної співпраці з переробки відходів.

Заступник голови обласної ради Анатолій Ханко висловив свої думки з приводу побаченого.

«Нам є чому повчитися у німецьких колег. Зокрема, цивілізованим підходам до вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами. – зазначив Анатолій Ханко. – За підтримки держави в Німеччині створена та успішно працює окрема галузь, яка заробляє значні кошти, є прибутковою. Німці дбають про своє довкілля – самі сортують і вивозять відходи, їх більшу частину перетворюють у сировину, придатну для подальшого вживання, решту – спалюють. Для цього використовують сучасні технології та обладнання».

Анатолій Ханко вважає, що проблему твердих побутових відходів потрібно вирішувати.

«Думаю, що проблему твердих побутових відходів потрібно вирішувати. Адже ціна питання – не тільки кошти, а й чисте довкілля, здоров’я людей, майбутнє наших дітей. Треба пам’ятати, що з кожним днем кількість ТПВ. у тому числі небезпечних, зростає. Необхідно якнайшвидше прийняти відповідні закони, залучити фінансові ресурси, інвестиції. Разом з тим, мусимо подбати про належний рівень екологічної культури і свідомості наших громадян», – сказав Анатолій Ханко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до вмісту