Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська митниця ДФС узгодила графіки роботи «єдиного вікна»

Полтавська митниця ДФС узгодила графіки роботи «єдиного вікна»

На виконання доручення Премєр-міністра України Володимира Гройсмана, Полтавською митницею ДФС вжиті відповідні заходи щодо узгодження графіків роботи для безперешкодного здійснення митного та інших видів контролю за принципом «єдиного вікна».

Днями керівництвом Полтавської митниці ДФС у взаємодії з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області, Державною екологічною інспекцією в Полтавській області та Полтавським прикордонним пунктом Держветконтролю на кордоні і транспорті вжиті відповідні заходи щодо узгодження графіків роботи контролюючих та митних органів для забезпечення безумовного використання на митниці інформаційної системи «єдине вікно».

Відповідно до п. 20 Постанови Кабінету міністрів України від 25.05.2016 №364 (далі – Постанова) для формування інформаційною системою рішень про здійснення відповідного виду державного контролю, які є підставою для завершення митного контролю та митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України, робочим часом є час ( крім вихідних, святкових і неробочих днів):

понеділок – четвер – з 9.00 до 13.00 та з 13.45 до 18.00;

пятниця – з 9.00 до 13.00 та з 13.45 до 16.45.

Уповноважені особи контролюючих органів протягом 30 хвилин з моменту завершення в установленому порядку відповідного виду державного контролю, в тому числі в разі неподання митної декларації органові доходів і зборів, вносять із використанням веб-інтерфейсу до інформаційної системи відповідні відмітки про його здійснення.

Так, робочий час Держекоінспекції та Держпродспоживслужби на даний час уже відповідає вимогам Постанови Кабінету міністрів України від 25.05.2016 №364 (далі – Постанова).

За інформацією Південної регіональної державної ветеринарно-санітарної служби, до складу якої входить Полтавський прикордонний пункт Держветконтролю на кордоні і транспорті, режим роботи прикордонних інспекційних пунктів ветеринарної медицини відповідно до Постанови буде запроваджено не раніше травня місяця 2018 року згідно до вимог чинного законодавства України про працю.

Нагадаємо, що принцип «єдиного вікна» запроваджено в рамках урядової програми дерегуляції господарської діяльності, а його реалізація значно знижує не лише регуляторне навантаження на суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (далі – суб’єкти ЗЕД), але і усуває корупційну складову, оскільки відбувається мінімізація безпосереднього спілкування суб’єкта ЗЕД з чиновником.

Перейти до вмісту