Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Офіційне пояснення прес – служби суду, щодо провадження у справі “про тарифи”

Офіційне пояснення прес – служби суду, щодо провадження у справі “про тарифи”

26 лютого 2018 року Полтавським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі за позовом фізичної особи Капліна Сергія Миколайовича до Виконавчого комітету Полтавської міської ради про визнання протиправними та нечинними рішень Виконавчого комітету № 273 від 28.12.2017 року “Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у пасажирському транспорті м. Полтава” та рішення № 274 від 28.12.2017 року “Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів міським електричним транспортом – тролейбусом”.

Розгляд даної справи викликав певний резонанс та суспільний інтерес жителів міста Полтави. Відбувся ряд публікацій у ЗМІ з даного приводу.

Задля вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Полтавський окружний адміністративний суд вважає за необхідне роз’яснити окремі процесуальні моменти процедури судового розгляду.

Одночасно з направленням свого позову до суду, громадянин Каплін С.М. заявив клопотання про забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваних рішень Виконавчого комітету Полтавської міської ради.

Судом було задоволено це клопотання та ухвалою від 26 лютого 2018 року вжито заходи тимчасового захисту – позов забезпечено та дію рішень № 273, 274 Виконавчого комітету Полтавської міської ради зупинено. Цими ж рішеннями Виконавчий комітет скасовував попередні свої рішення про встановлення тарифів на перевезення пасажирів, які діяли з 2015 року. Таким чином, дія попередніх рішень тимчасово відновлена. Поширена інформація про те, що у зв’язку з рішенням суду тарифи на пасажирські перевезення є взагалі неврегульованими, не є достовірною.

У судовому засіданні 12 березня 2018 року, хід якого було висвітлено численними публікаціями у ЗМІ, суд не приймав рішення по суті в даній справі. Розглядалося клопотання Виконавчого комітету Полтавської міської ради про скасування раніше вжитих судом заходів забезпечення позову – зупинення дії рішень № 273, № 274. У задоволенні заяви про скасування цих заходів суд відмовив.

Суд також наголошує, що поширена інформація про те, що 21 березня 2018 року відбудеться розгляд цієї справи по суті, не відповідає дійсності.

21 березня 2018 року відбудеться підготовче судове засідання у даній справі. Проведення підготовчого засідання є обов’язковою стадією судового розгляду в цій категорії справ і призначене для вирішення процесуальних питань, пов’язаних зі з’ясуванням позиції учасників справи, зібранням доказів тощо. Постановлення кінцевого рішення по суті справи 21 березня 2018 року не відбудеться.

Розгляд цієї справи по суті буде призначено тільки по закінченню підготовчого засідання, у якому й буде визначено дату розгляду справи по суті в подальшому.

Про розгляд справи по суті та ухвалене рішення буде додатково повідомлено громадськість та ЗМІ шляхом оприлюднення відповідного прес-релізу прес-службою Полтавського окружного адміністративного суду.

Перейти до вмісту