Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Назви вулиць Кременчука приведуть у відповідність до норм українського правопису

Назви вулиць Кременчука приведуть у відповідність до норм українського правопису

Таке рішення прийняли на засіданні комісії з питань найменування об’єктів міського підпорядкування, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у Кременчуці, яке відбулося учора у виконавчому комітеті  під головування секретаря міської ради Юрія Гриценка. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

З пропозицією привести у відповідність до норм українського правопису назви вулиць Кременчука звернулося Кременчуцьке міське об’єднання осередків товариства української мови ім. Т.Г. Шевченка. Це питання опрацювала спеціально створена комісія, до якої увійшли компетентні фахівці, викладачі української мови, та погодила з ініціаторами.
Тож, на засіданні комісії прийняли рішення щодо необхідності приведення у відповідність до норм українського правопису назв 18 вулиць. Щодо  назв чотирьох вулиць, де виникли дискусії, прийнято рішення звернутися до Інституту української мови НАН України за роз’ясненнями. Громадські діячі пропонували також до назв вулиць, які носять прізвища відомих людей додати ще й імена, наприклад вул. Макаренка – вул. Антона Макаренка, проте, зійшлися на тому, що назви не змінюватимуть, а на вулицях розмістять  таблички з інформацією про тих людей, на честь яких вони названі.
Після отримання роз’яснень Інституту української мови НАН України, рішення комісії винесуть на розгляд сесії Кременчуцької міської ради.
Перейти до вмісту