Ви тут:
Суспільство Україна 

На Житомирщині сім днів на рік вивішуватимуть червоно-чорний прапор – облрада

На Житомирщині сім днів на рік вивішуватимуть червоно-чорний прапор – облрада

Житомирська обласна рада затвердила перелік днів, у які на будівлях обласної адміністрації й ради, а також органів місцевого самоврядування регіону вивішуватимуть червоно-чорний прапор.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, згідно з рішенням, ухваленим на сесії 7 березня, депутати рекомендують піднімати прапор ОУН у «дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв».

  • 1 січня – день народження провідника ОУН Степана Бандери
  • 9 березня – день народження Тараса Шевченка
  • четверта неділя травня – Свято Героїв
  • 23-24 серпня – День прапора і День Незалежності України
  • 14 жовтня -–День захисника України, день створення УПА
  • 21 листопада – День Гідності та Свободи

Депутати рекомендують керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Житомирщини вивішувати революційний прапор ОУН на будівлях у вказані дні.

30 січня Львівська облрада затвердила перелік днів, в які на будівлях обласної адміністрації та ради, а також органів місцевого самоврядування на Львівщині вивішуватимуть червоно-чорний прапор.

16 лютого постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних і міжнародних зв’язків погодила проект рішення «Про використання революційного прапора ОУН на будівлях Київради та районних держадміністрацій», документ ще мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Перейти до вмісту