Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині стартувала акція “Відповідальність починається з мене”

На Полтавщині стартувала акція “Відповідальність починається з мене”

Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція “Відповідальність починається з мене” – 2018 стартувала у Полтавській області. Про це повідомляють в Управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА.

На офіційних зустрічах можна здобувати не лише нові знайомства, а й натхнення для майбутніх звершень. Одним із таких заходів у рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції “Відповідальність починається з мене” став семінар-тренінг для студентської та учнівської молоді Полтавської області, який відбувся 27 лютого.

Координатори акції у Полтавській області розкрили представникам студентського самоврядування секрети реалізації проектів, специфіку рекомендованих напрямків роботи та організацію власних ініціатив у рамках Всеукраїнського проекту.

“Основне завдання Всеукраїнської акції – сильна та здорова молодь України. Ми завжди готові підтримувати творчі та креативні ініціативи молоді. Головне, щоб вони були спрямовані на пропаганду здорового способу життя, профілактику негативних явищ у молодіжному середовищі”, – повідомила головний спеціаліст з питань реалізації молодіжної політики Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Марина Засенко.
Акція підтримується на всеукраїнському рівні Міністерством молоді та спорту України. Проект реалізується з січня по грудень, щорічно. За кількістю набраних балів визначають три найкращі області. Полтавщина тримає першість вже не перший рік.
“Відповідальність починається з мене” – це нові можливості, особистісний розвиток, цікаві знайомства, всебічна підтримка, командна робота на всеукраїнському рівні. Кожна молода людина знайде для себе щось своє, – зазначає координатор акції від громадськості Світлана Лобанова.
Учасники семінару-тренінгу говорять, що найчастіше під час реалізації проектів у них виникають проблеми з оформленням документів та відсутністю певних знань правової бази. Саме про просвітницький проект Мін’юсту «Я маю право!» доповіли представники Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.
Студенти дізналися, як можна отримати інформацію про свої права та інструкції для захисту цих прав. Щоб закріпити отриману інформацію та на практиці перевірити свої можливості, керівник КУ «Обласний молодіжний центр» обласної ради Світлана Громцева та її заступник Світлана Матяш ділилися з молоддю досвідом ефективної комунікації та секретами успішного партнерства в рамках тренінгу «Комунікативні здібності – основа партнерських відносин».
За результатами зустрічі стало зрозумілим, що більшість молодих людей має бажання працювати задля вирішення певних соціальних проблем. Організатори дякують усім студентам, які відгукнулися та взяли участь у роботі семінар-тренінгу.

Перейти до вмісту