Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Миргородська школа отримала перемогу на всеукраїнському конкурсі

Миргородська школа отримала перемогу на всеукраїнському конкурсі

Миргородська школа №3 стала переможцем у Всеукраїнському конкурсі «Міста, дружні до дитини». Конкурс проводила Асоціація міст України в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID. Мета конкурсу – збір кращих ідей та існуючих практик створення середовищ, дружніх до дитини, впровадження кращого досвіду врядування, що враховує бажання дітей та зручні умови їх життя (особливо дітей, які потребують інклюзивної освіти, мають проблеми з обмеженням у пересуванні та прагнуть мати безбарʼєрний життєвий простір); поширення кращих ідей та практик серед громад України як таких, що рекомендовані та можуть бути впроваджені на локальному рівні.

Конкурс проводився за двома номінаціями: «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» та «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)». У першій номінації було подано на розгляд 59 проектів, у другій ‒ 81 проект. Усього на Конкурс було подано 140 проектів з усіх областей України. Миргородська школа, яка зі своїм проектом «Розумний коридор» здобула третє місце. Повідомляють в полтавському регіональному відділенні Асоціації міст України.

«Розумний коридор» – це проект, який передбачає не лише цікаве навчання, а й таке ж дозвілля на перервах для школярів. У шкільних коридорах освітнього закладу планують поставити столики, де діти зможуть грати в шашки, шахи, доміно та інші настільні ігри. Стіни також розмалюють різноманітними цікавими іграми. На підлозі будуть математичний равлик, математичний потяг, лото, класики, правила дорожнього руху. Окрім того стіни коридорів, а їх в навчальному закладі чотири, розфарбують в яскраві кольори.

Реалізувати проект «Розумний коридор» вже почали спільними зусиллями: батьків, вчителів, спонсорів.

Перейти до вмісту