Ви тут:
Суспільство Україна 

Мінрегіон планує ввести “блакитні лінії” для обмеження висотності забудови

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує ввести «блакитні лінії» для обмеження висотності забудови території у населених пунктах.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook, пише Урядовий портал.

«Ми вводимо нові лінії обмеження містобудівної діяльності, зокрема «блакитні лінії», що будуть регулювати обмеження забудови за висотою у населених пунктах — це вирішить проблеми хаотичної забудови за висотністю і сприятиме гармонізації міського простору. На сьогодні діючі норми встановлюють лише обмеження існуючих і запроектованих вулиць та доріг. Це так звані «червоні лінії», що позначають землі загального користування, призначені для прокладки комунікацій, впорядкування вулиць тощо, а також «лінії регулювання забудови» — розташування будівель. Обмеження висотності у нас відсутнє», — сказав Лев Парцхаладзе.

За його словами, оновлений ДБН буде затверджений найближчим часом.

Проект ДБН «Планування і забудова територій» розроблено на заміну ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б.2.4-3- 95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств», ДБН Б.2.4-4- 97 «Планування та забудова малих сільськогосподарських підприємств та селянських (фермерських) господарств», ДБН Б.1-2- 95 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України», СНиП ІІ-89- 80 «Генеральные планы промышленных предприятий».

Перейти до вмісту