Ви тут:
Політика Суспільство Україна 

Геращенко: Ми не можемо вислати російських дипломатів через політв’язнів

 За словами віце-спікера парламенту Ірини Геращенко, Україна не висилає російських дипломатів, як це роблять європейські держави, оскільки відповідна висилка українських консулів залишить українських політв’язнів у Росії без підтримки.

“Висилка російських консулів викличе висилку українських консулів – й наші політв‘язні в РФ залишаться сам на сам з мордором, без шансу бодай раз на кілька місяців побачити українського представника, відчути мінімальну підтримку. Ви правда цього хочете? Чи запитаємо в мами Клиха, дружини Карпюка, родини Сущенка і Гриба, інших наших заручників?”, – написала Геращенко у своєму ФБ.

Вона нагадала, що в Україні давно немає посла РФ, як і в Росії немає посла України.

Раніше британське видання Times заявило: США і до 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів, пов’язаних з московськими шпигунськими мережами. Напередодні телеканал CNN повідомив, що Рада національної безпеки рекомендувала президенту США Трампу вислати з країни наразі невизначену кількість російських дипломатів у відповідь на отруєння У Солсбері.

Очікується, що Трамп ухвалить остаточне рішення наступного тижня. За даними Bloomberg, Трамп погодився вислати десятки російських дипломатів

Президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що наступного тижня країни ЄС почнуть хвилю висилки російських дипломатів та запровадять інші санкції.

Як відомо, екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, та його дочку Юлію отруїли у британському м. Солсбері 4 березня.

Країни ЄС вважають вкрай ймовірним, що відповідальність за отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля лежить на Росії.

Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні.

Перейти до вмісту