Ви тут:
Суспільство Україна 

#газовий шантаж: Європарламент підтримав позицію України

#газовий шантаж: Європарламент підтримав позицію України

Росія використовує постачання газу як інструмент політичного тиску на Україну, сказали в Європарламенті

Росія використовує постачання газу як інструмент політичного тиску на Україну. Про таке йдеться у спільній заяві голови комітету у міжнародних справах Європарламенту Девіда Макаллістера і голови делегації ЄП до комітету парламентської асоціації Україна-ЄС Даріуша Розаті, пише ” 5 канал” з посиланням на “Укрінформ”.

“Ми глибоко занепокоєні рішенням “Газпрому” від 1 березня 2018 року припинити постачання передплаченого газу до Україні, а також подальшим наміром “Газпрому” розірвати контракт із “Нафтогазом”. Це є черговим підтвердженням використання постачання газу як політичного інструменту тиску з боку РФ, що може мати негативний вплив на енергетичну безпеку ЄС”, – наголосили в Європарламенті.

Макккалістер і Розаті також привітали готовність Єврокомісії виступити посередником у цій ситуації та закликали всі сторони якомога швидше домовитися про початок тристоронніх консультацій у форматі ЄС-Україна-Росія, аби врегулювати ситуацію.

У Європарламенті також наголосили: “Ці останні події підтвердили ще більшу важливість удосконалення енергетичної безпеки ЄС та негайного скорочення залежності від нафти і газу, які постачаються авторитарними режимами, та позбавлення такої залежності в середньостроковій перспективі”.

Перейти до вмісту