Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Фахівці назвали кращі продукти для зміцнення кісток

Фахівці назвали кращі продукти для зміцнення кісток

Для того щоб бути здоровим, людині потрібно повноцінно харчуватися, передає Ukr.Media. Це означає, що в їжі повинні бути присутнім необхідні для організму вітаміни, макро – і мікроелементи. Один з найважливіших потрібних нам мікроелементів — кальцій.

Кальцій – основний будівельний елемент в організмі. Міцні зуби і кістки – його фосфору заслуга.

Кальцій необхідний для нормального формування кісток, волосся, нігтів, зубів і зубної емалі. Самі потужні постачальники кальцію — молоко і сир.

Але дослідження останніх років довели, що кальцій міститься в усіх овочах з зеленим листям і в багатьох фруктах. Зараз найбагатшими джерелами кальцію вважають насіння кунжуту і маку, горіхи, морську капусту, бобові, яку сезонну зелень, сухофрукти (інжир, курага, родзинки, фініки, чорнослив), а також свіжі абрикоси, апельсини, яблука, чорну смородину і грейпфрут.

Насіння соняшнику

Насіння соняшнику ідеально підходять для перекусу або в якості добавки до салату. У двох столових ложках насіння соняшнику міститься 88 мг кальцію. Оскільки насіння досить низькокалорійні, ви можете не турбуватися за вашу фігуру.

Броколі

У 100 г брокколі міститься 47 мг кальцію. Плюс в тому, що брокколі — низькокалорійний продукт, в якому міститься майже в два рази більше вітаміну с, ніж в апельсинах. Це прекрасне доповнення до основної страви в якості гарніру.


Сардина

У 100 г сардин у маслі міститься 383 мг кальцію. Також, сардини — прекрасне джерело вітамінів D і B12. Якщо ви любитель морепродуктів, вам буде цікаво дізнатися, що кальцій також міститься в м’ясі лосося, анчоусах і креветки.

Тофу

У 100 г тофу міститься 350 мг кальцію, тобто в повній чашці — 800 мг, що недалеко від добової норми. Прекрасне джерело кальцію для вегетаріанців.

Перейти до вмісту