Ви тут:
Суспільство Україна 

Єврокомісія офіційно запропонувала Україні 1 млрд євро фіндопомоги

Єврокомісія офіційно запропонувала Україні 1 млрд євро фіндопомоги

Європейська комісія затвердила пропозицію щодо нової програми макрофінансової допомоги (MFA) для України на суму до 1 млрд. євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії, пище Есроесо.TV.

“Сьогоднішня пропозиція слідує за запитом української влади та прямими дискусіями між президентом Комісії Жан-Клодом Юнкером та президентом України Петром Порошенком. Нова програма спрямована на те, щоб спиратися на прогрес, досягнутий у підтримці стабілізації економіки та структурних реформ під час трьох попередніх операцій MFA”, – йдеться у заяві.

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс,зазначив, що пропозиція про четверту програму макрофінансової допомоги свідчить про зобов’язання ЄС щодо солідарності з Україною.

“Ця солідарність повинна йти рука об руку з постійною прихильністю української влади до амбітної програми реформ для забезпечення стабільної та процвітаючої України. Ми розраховуємо на підтримку цієї важливої ​​програми з боку Європейського парламенту та держав-членів”, – зазначив він.

Перейти до вмісту