Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Для працівників ОСББ Кременчука провели семінар щодо норм податкового законодавства

Для працівників ОСББ Кременчука провели семінар щодо норм податкового законодавства

Фахівці Кременчуцької ОДПІ провели семінар для керівників та бухгалтерів об’єднань співвласників багатоквартирних  будинків (ОСББ) з метою роз’яснення основних аспектів практичного застосування норм податкового законодавства та інформування громадськості з питань подання податкової декларації про майновий стан і доходи, отримані протягом 2017 року.

Відкрив семінар в.о. начальника Кременчуцької ОДПІ Андрій Якименко, який проінформував про проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих в 2017 році, повідомляють у міській раді.
Відмітив, що положеннями Податкового кодексу визначено обов’язок  платника податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію, а також сплатити з таких доходів податок та військовий збір.  
Тобто, громадяни, які отримували у минулому 2017 році доходи не від податкових агентів, зокрема, від здавання житла в оренду, надання послуг репетиторства іншим громадянам, отримали іноземний дохід (робота за кордоном) тощо зобов’язані до 1 травня цього року, надати податкову декларацію в якій відобразити суму отриманого доходу, суму сплаченого протягом звітного року податку та податкового зобов’язання. Сума податкового зобов’язання з податку на доходи та військового збору, зазначена в податковій декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня.
Андрій Якименко відмітив, що не зважаючи на те, що обов’язок сплати податків визначений законодавством, на даний час не досить популярним серед містян залишається декларування доходів, отриманих від здавання житла в оренду. Він закликав керівників ОСББ в межах партнерських відносин долучитися до деклараційної кампанії – 2018, проводити агітаційно-просвітницьку роботу щодо декларування доходів громадянами, які здають житло.
На завершення семінару усі бажаючі отримали відповіді на поставлені питання, а також друковану продукцію.

Перейти до вмісту