Ви тут:
Суспільство Україна 

Держенергоефективності презентувало Посольству США в Україні можливі напрями співпраці двох країн у сфері енергоефективності

Перспективи співробітництва України та США у сфері енергоефективності обговорив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук із дипломатом з питань енергетики економічного відділу Посольства США в Україні Такером Брауном.

США входять у ТОП-5 країн світу за обсягами інвестицій у відновлювану енергетику, залучивши у 2016 р. близько 46 млрд доларів у «зелені» проекти.

Також, США посідають друге місце у світі після Китаю за загальною потужністю об’єктів відновлюваної електроенергетики.

Тож, Україна, яка слідує світовим тенденціям та залучає практики багатьох країн, цінує можливість налагодити обмін досвідом із США у відновлюваній енергетиці.

У свою чергу, С. Савчук презентував Такеру Брауну здобутки України у сфері енергоефективності та окреслив останні законодавчі зміни, які стимулюють бізнес інвестувати у проекти по зменшенню використання енергії.

Також Голова Агентства продемонстрував можливості співпраці у сфері рідких біопалив, оскільки Америка є лідером за обсягами виробництва біоетанолу (58 млрд л у 2016 р.) та біодизелю (7,1 млрд л у 2016 р.).

«Для України важливо зменшувати залежність від імпорту не лише газу, а й нафтопродуктів. Минулого року цей імпорт склав 4,2 млрд доларів. Враховуючи значний потенціал нашого аграрного сектору, ми маємо стимулювати внутрішнє виробництво та споживання рідких біопалив. Тому надзвичайно важливо залучати в Україну американські компанії, що виробляють біоетанол», – пояснив С.Савчук.

Держенергоефективності разом із парламентарями вже підготовлено законопроект (реєстр. № 7348 від 29.11.2017, http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62987), який має на меті стимулювати будівництво заводів-виробників рідких біопалив.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

Перейти до вмісту