Ви тут:
Споживач Суспільство Україна 

За рік індекс м’ясного кошика зріс на 40%

За рік індекс м’ясного кошика зріс на 40%

Експерти Української Асоціації постачальників торговельних мереж порахували зростання вартості м’ясного кошику українця за рік на підставі даних державної статистики. І лише куряче філе було пораховано за даними Асоціації, оскільки до державного моніторингу воно було додано з січня цього року. Про це пише на своїй сторінці в Facebook директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. 

До м’ясного кошика увійшли всі види м’яса та ковбасних виробів, що підлягають державному моніторингу, а саме свинина, яловичини, сало, куряча тушка та філе, варена ковбаса 1 ґатунку.

Усі види м’яса стали дорожчими за рік від 29% до 80%, а саме: сало – на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%.

У порівнянні з минулим роком, свинина додала в ціні 39 грн за кілограм, сало – 32 грн, яловичина – 26 грн, ковбаса варена і філе курки – по 21 грн, а курка в тушці – 13 грн.

На кінець січня кілограм яловичини з кісткою можна було купити в середньому за 117 грн, свинини – за 110 грн, філе курятини – за 92 грн, варену ковбасу – за 83 грн, сала – за 72 грн, а тушку курки – за 55 грн.

Якщо вцілому оцінити вартість м’ясного кошика, то на кінець січня 2018 року він коштував 529 грн, тоді як рік тому його вартість становила 377 грн. Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40%, або на 152 грн. 

Перейти до вмісту