Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вихованці Кременчуцької виховної колонії вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Вихованці Кременчуцької виховної колонії вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні вихованці державної установи «Кременчуцька виховна колонія» вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Героїв, які віддали своє життя за Україну, відстоюючи права і свободи людини, захищаючи ідеали демократії та європейський вибір українського народу.

Для юнаків провели Урок пам’яті. Вчителі нагадали вихованцям хід подій Революції Гідності 2013-2014 років та її кульмінаційний момент – розстріл людей, чиї імена навічно закарбовані в скрижалі української історії й кого завжди пам’ятатимуть як Небесну Сотню. Згадали кременчужан, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Хлопці переглянули документальні хроніки та світлини про молодих 18-ти річних юнаків та дорослих чоловіків – Героїв України, котрі, не жаліючи свого життя, виборювали свободу рідної землі. Хвилиною мовчання присутні згадали Сотню, яка зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Гіркі події сьогодення не залишили байдужими жодне юнацьке серце.

«Заходи провели з метою увічнення в пам’яті підлітків великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності», – зазначив начальник колонії Олександр Сайко.

Заступник начальника Кременчуцької виховної колонії Олена Удовицька

Перейти до вмісту