Ви тут:
Спорт Суспільство 

Віталій Бутрим побив рекорд України у приміщенні з бігу на 400 метрів

Віталій Бутрим побив рекорд України у приміщенні з бігу на 400 метрів

Віталій Бутрим встановив новий національний рекорд України з бігу на 400 метрів у приміщенні. 18 лютого на Кубку Стамбула він подолав дистанцію за 46,45 с. Про це йдеться в повідомленні на сайті федерації легкої атлетики України.

Такий результат дозволив Бутриму виграти Кубок Стамбула у приміщенні і виконати норматив для участі у чемпіонаті світу у приміщенні, який у березні прийматиме Бірмінгем.

Попередній рекорд України належав Михайлові Книшу (46,63 с, 23 лютого 2008 року, м. Суми). А попереднє найкраще досягнення Бутрима дорівнювало 46,72 с і датувалося 2014 роком.  Віталій також є рекордсменом України з бігу на 400 метрів просто неба (45,01 с).

На рекорд чекає традиційна процедура ратифікації. Тим часом, інші спортсмени-легкоатлети, готуються до чемпіонату.

Анна Рижикова проводить перший повноцінний сезон після травми. Спеціалізуючись з бігу на 400 метрів з бар’єрами, взимку вона виступає на «гладкій» 400-метрівці. На початку січня в інтерв’ю сайту ФЛАУ Анна говорила про свій твердий намір відібратися на чемпіонат світу у приміщенні у Бірмінгем. Своєї мети вона досягла на Кубку Стамбула. Подолавши 400 метрів за 52,97 с, вона не лише перемогла і виконала норматив, а ще й скинула зі свого особистого рекорду відразу 83 соті секунди.

Трійку призерів замкнула Ольга Ляхова, у якої вже є норматив для участі у чемпіонаті світу у приміщенні з бігу на 800 метрів. Вдвічі коротшу дистанцію вона подолала за 53,85 с.

Христина Стуй повторила найкращий результат сезону і підтвердила норматив для участі у чемпіонаті світу у приміщенні, вигравши фінал з бігу на 60 метрів з часом 7,27 с.

Норматив у Бірмінгем уже вкотре цього сезону підтвердила й Анна Плотіцина. Цього разу вона перемогла з бігу на 60 метрів з бар’єрамиз результатом 8,06 с.

Сергій Смелик фінішував третім з бігу на 60 метрів. Його час – 6,73 с, що лише на дві соті гірше від показаного ним цього сезону особистого рекорду.


Не обійшлося без приємних новин і у секторах. Катерина Табашник продемонструвала типову для цього сезону стабільність і повторила особистий рекорд у приміщенні зі стрибків у висоту, з другої спроби подолавши 1,92 м. Після цього українка намагалася встановити нове досягнення, але планка на висоті 1,96 м поки що не встояла. Ірина Геращенко стала другою (1,86 м).

У секторі для стрибків у довжину за перемогу, як і на чемпіонаті України у приміщенні, змагалися Сергій Никифоров і Владислав Мазур. Цього разу сильнішим був Мазур. Він захопив лідерство з першої спроби і не віддав його до завершення змагань. Більше того, найкращий результат того вечора Владислав показав у заключній спробі – 7,83 м. Никифоров настрибав 7,52 м.

З шести спроб у секторі для потрійного стрибка у виконанні Ольги Саладухи результативною була лише четверта. У ній вона приземлилася на позначці 13,48 м, з якими замкнула першу трійку.

Перейти до вмісту