Ви тут:
Анонс Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Відомий історик Ярослав Грицак презентує у Полтаві свою книгу «Розмови про Україну»

Відомий історик Ярослав Грицак презентує у Полтаві свою книгу «Розмови про Україну»

25 лютого о 17:00 у приміщенні ГО «Нова Полтава» (вул. Котляревського 6) відбудеться презентація книги відомого історика Ярослава Грицака та польської журналістки Ізабелли Хруслінської «Розмови про Україну».

Ярослав Грицак — український науковець, історик і публіцист. Доктор історичних наук, професор Українського Католицького Університету. Директор Інституту історичних досліджень Львівського національного університету ім. І.Франка, гість-професор (1996—2009) Центральноєвропейського університету у Будапешті, перший віце-президент (1999—2005) Міжнародної асоціації україністів. Головний редактор наукового річника «Україна модерна», член редакційної колегії часописів Ab Imperio, Критика, Slavic Review, член наглядової ради журналу Harvard Ukrainian Studies. Почесний професор НаУКМА.

Минула лекція Ярослава Грицака у Полтаві (фото Анни Ютченко)

Ярослав Грицак має понад 500 наукових публікацій на історичну тематику. Відомий також публіцистичними творами.
Книга «Розмови про Україну» — третя з ряду розмов Ізи Хруслінської з українськими інтелектуалами, виданої за співпраці видавництва «Дух і Літера» та Центру Юдаїки.

Перші дві книги з серії розмов Хруслінської були з Оксаною Забужко та Йосифом Зісельсом. Хронологічно ця книга була першою — її видали польською ще у 2009 році. Нині багато чого передумано і переписано, зокрема з’явився розділ про розвиток подій за останнє неповне десятиліття.

Головна тема розмови — роздуми про вплив історії на події в Україні в останні десятиліття. Особливий наголос мають відносини України з її історичними сусідами — поляками і росіянами, а також українсько-єврейські взаємини. Але передусім йдеться про історичний вимір теперішніх проблем і викликів, з якими стикається наша країна, — і наскільки знання історії дає можливість зрозуміти майбутні сценарії розвитку.

Вхід на лекцію вільний. У разі додаткових запитань: 096-003-83-19 (Святослав).

Організатор лекції — полтавський осередок Української Академії Лідерства. Це вже не перший захід, який вони організували у Полтаві. До цього УАЛ проводили лекцію канадського юриста Любомира Хабурського, психолога Володимира Чупріна, політолога Максима Яковлєва та громадського активіста і ведучого Дмитра Щебетюка. У квітні та червні привозили до Полтави історика Ярослава Грицака та підприємця й громадського діяча Валерія Пекара.

Довідка: Українська Академія Лідерства — десятимісячна програма особистісного та суспільного розвитку для випускників середніх шкіл. Місія Академії — вплив на глибинні соціальні процеси в українському суспільстві шляхом формування майбутніх лідерів.

Святослав Келим-Золотайко

Перейти до вмісту