Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Весняний авітаміноз: 4 цінні поради, як з ним боротися

Весняний авітаміноз: 4 цінні поради, як з ним боротися

Вже за декілька тижнів настане весна, а ми ще зовсім не підготовлені до теплої і сонячної пори. Як наслідок, у нас ослаблений імунітет, відсутність енергії та висока чутливість до різних захворювань.

Це все наслідки авітамінозу, який потрібно якнайшвидше подолати та вступити у весну з новими силами та емоціями, повідомляє 24 канал.

Пропонуємо звернути увагу на 4 ефективні поради, як боротися з весняним авітамінозом.

Займайтеся спортом

Фізична активність завжди допомагає при будь-яких недугах. Звісно, коли у вас температура тіла занадто висока і вас турбує нежить, то фізичні тренування варто відкласти. Але коли ви цілком здорові, виділіть декілька хвилин в день для спортивної зарядки та щодня додавайте навантаження.

Більше відпочивайте

Справді, повноцінний відпочинок є дуже важливим спектром для міцного здоров’я. Зрозуміло, що в потоці рутини важко знайти час для відпочинку, але старайтесь менше нервувати, знайдіть баланс у собі та обов’язково спіть не менше 8 годин в день.

Пропийте курс вітамінів

За назначенням лікаря, спробуйте пропити курс корисних вітамінів, які забезпечать вам відчуття енергії та хорошого зовнішнього вигляду. До прикладу, якщо вас турбує сухість шкіри говорить про брак вітаміну А, а якщо у вас постійний пригнічений стан і слабкість – вживайте вітамін D. Проблеми з шлунком – зверніть увагу на вітаміни групи В, а якщо застудилися – то додай в раціон продукти з вмістом вітаміну С.

Додайте корисні жири

Для того, щоб прийняті вітаміни краще засвоювалися у вашому організмі, обов’язково потрібно вживати рослинні жири. Це можуть бути горіхи, авокадо, риб’ячий жир або інші корисні продукти.

Перейти до вмісту