Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Вчені визначили новий стандарт краси для жінок

Вчені визначили новий стандарт краси для жінок

Американські науковці виявили, що є сьогодні виник новий стандарт жіночої краси.

Вчені визначили новий стандарт краси для жінок - фото 1

Тепер красивою вважається не просто струнка жінка, а й та, у якої добре помітні м’язи. Відповідні результати дали два дослідження за участю жінок. Така зміна збільшила прірву між природною фігурою та ідеалом.

“Ми знаємо, що уявлення про жіночу красу формуються жіночими журналами, виданнями про моду та іншими медіа. При цьому, починаючи з 50-х років минулого століття, очікується постійне зменшення ваги жінки, особливо це помітно на обкладинках журналів. Але у той же час, средньостатистичний індекс маси тіла звичайних жінок зростає”, – пояснив психолог та один з авторів дослідження Френсіс Божик.

Після аналізу публікацій у медіа та соцмережах вчені виявили, що контент з популяризацією фітнесу для жінок значно збільшився. Це змусило науковців провести опитування серед жінок щодо розуміння краси.

Вчені визначили новий стандарт краси для жінок - фото 224430

Фото: HDWallpaperFX

Виявилося, що найбільше жінок вважали, що стрункі, підтягнуті та м’язисті представниці прекрасної статі є найкрасивішими.

“Ці результати демонструють, що ЗМІ зробили свою справу та внесли до жіночої свідомості новий ідеал краси. Сучасний стандарт вимагає, щоб жінка була не тільки худою, а й мала розвинуту мускулатуру. Ми вважаємо, що формування нового типу краси може негативно вплинути на представниць жіночої статі, оскільки заганятимуть їх у депресію через невдоволення власним тілом”, – підсумував науковець.

Джерело: segodnya
Перейти до вмісту