Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Вчені розповіли, які продукти варто їсти жителям мегаполісів

Вчені розповіли, які продукти варто їсти жителям мегаполісів

Всім відомо, що жителі великих міст потерпають від накопичення транспорту. Відтак повітря в мегаполісах забруднене. Саме через це вчені рекомендують людям збільшити в раціоні продукти, які містять вітамін В.

Про це заявили науковці з Колумбійського та Гарвардського університетів, пише 24 канал.

“Жителі міст повинні приймати вітаміни групи В, щоб компенсувати негативний вплив на організм забруднюючими речовинами, які насичують міське повітря”, – зазначили вчені в результатах дослідження.

Науковці провели дослідження, в якому взяли участь люди від 18 до 60 років. Учасників експерименту поділили на 2 групи: одні приймали плацебо, інші – вітамінні добавки, що містили фолієву кислоту, вітамін B6 та B12. Згідно з умовами дослідження, люди багато часу проводили на вулиці неподалік дороги.

Внаслідок експерименту вчені встановили, що учасники, які приймали вітамін В, були більш захищені від впливу забруднення повітря. Результати дослідження вивели за допомогою аналізів крові.

Як відомо, вітамін групи В не виробляється в організмі в достатній кількості, відтак люди повинні споживати продукти, які містять поживні речовини. Зокрема, волоські горіхи, банани, мигдаль, авокадо, кеш’ю, томати, гарбуз, шпинат, спаржу, арахіс, зелений горошок, м’ясо, рибу, яйця, печінку.

Перейти до вмісту