Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні прийняті перші рішення про притягнення до відповідальності за несплату аліментів

В Україні прийняті перші рішення про притягнення до відповідальності за несплату аліментів

Україні прийняті перші рішення про притягнення до адміністративної відповідальності за несплату аліментів на утримання дітей та призначено покарання у вигляді виконання суспільно корисних робіт. Про це повідомив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, пише Урядовий Портал.

«Це стало можливим завдяки злагодженим діям органів державної виконавчої служби та судової гілки влади, спрямованих на впровадження в дію нових заходів примусу до злісних неплатників аліментів», – зазначив заступник Міністра.

За його словами, відповідні рішення стосовно двох боржників, які не сплачують аліменти тривалий час, були прийняті Бершадським районним судом Вінницької області за результатами розгляду протоколів, складених державним виконавцем Бершадського районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

Заступник Міністра повідомив, що обидва боржники не мають майна, не працюють та практично ігнорують обов’язок із сплати аліментів. При цьому один з боржників має заборгованість зі сплати аліментів за 4 роки на утримання трьох дітей у розмірі 78 тисяч гривень, другий – заборгованість за 9 місяців на утримання двох дітей у розмірі 30 тисяч гривень.

«Таким чином, виконання правопорушниками оплачуваних суспільно корисних робіт буде ефективним заходом примусу, оскільки зароблені ними кошти будуть спрямовані на погашення наявної заборгованості по аліментах», – резюмував Сергій Шкляр.

Перейти до вмісту