Ви тут:
Освіта Суспільство ТОП-новина Україна 

В Україні оберуть 200 найталановитіших старшокласників

В Україні оберуть 200 найталановитіших старшокласників

За грант на навчання в Українській академії лідерства запрошують поборотися усіх активних випускників шкіл та коледжів віком від 16 до 18 років, які досягли успіху в різних сферах, займаються волонтерством, беруть участь у молодіжних програмах чи самоврядуванні та бачать своє майбутнє в Україні. Десятимісячна освітня програма Української академії лідерства пропонує зробити паузу після школи, щоб знайти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості. Прийом заявок триває до 7 квітня на ual.org.ua.

«За даними HeadHunter, 68% українців не працюють за фахом, а кожен третій змінює професію одразу після закінчення вишу. Виходить, що вчитися йдуть переважно за дипломом під тиском батьків чи суспільства, зауважує керівник Української академії лідерства Роман Тичківський. Ми в академії даємо можливість талановитим хлопцям та дівчатам спробувати себе у різних ролях, розкрити приховані вміння та здобути навички, які допоможуть їм зробити правильний вибір у майбутньому. Ми збираємо найкращу молодь, яка хоче змінити не тільки себе, а й своє місто і країну».

В Українській академії лідерства для формування критичного мислення студенти проходять освітній курс — понад 30 дисциплін, серед яких управління проектами, історія, фінансовий та комунікаційний менеджмент, етикет. А також читають філософські трактати, художню літературу та інтенсивно вивчають англійську мову. Вони займаються спортом і різними видами мистецтв, подорожують країною, досліджуючи її особливості, та підкорюють Карпати.

За час навчання студенти знайомляться з основами державотворення у країнах Європейського Союзу та Ізраїлі і зустрічаються зі світовими та українськими лідерами — від парламентарів ЄС до Святослава Вакарчука, який є членом Наглядової ради академії. Хоча б один день на тиждень студенти повністю приділяють волонтерській роботі. Вони допомагають спільнотам, а також втілюють в життя власні соціальні проекти. В своїй роботі тут покладаються на успішний досвід Ізраїльської академії лідерства, випускники якої складають понад 30% політичної та бізнес-еліти країни. Програму академії підтримують Адміністрація Президента, Міністерство науки та освіти України та Міністерство молоді та спорту України.

«Українська академія лідерства вчить перемагати себе заради того, щоб перемогла наша країна», — говорить Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України.

Сьогодні в Українській академії лідерства 5 осередків — у Києві, Львові, Миколаєві, Полтаві та Харкові. Вже у наступні 10 років команда планує відкрити осередки в усіх обласних центрах країни. За три роки академія випустила близько 250 студентів. Життя деяких із них змінилося докорінно. Так, Іванна Гребеняк із Тернополя заради академії призупинила навчання в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. А після закінчення УАЛ вирішила йти за мрією і вступила до Лондонського університету мистецтв. Випускник миколаївського осередку Владислав Ільїн завдяки академії знайшов своє призначення — зараз служить у морській піхоті.

Кандидати у студенти проходять три етапи відбору, під час яких перевірять їхню мотивацію, лідерські навички, рівень англійської, фізичну підготовку та вміння працювати у команді. Після останнього етапу 200 найкращих підлітків отримають персональні гранти у 12 500 доларів на навчання, проживання та страхування здоров’я від інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund та партнерів академії.

Відчуй атмосферу Української академії лідерства у хвилинному відео: goo.gl/6Bw9rZ

Подати заявку на вступ можна до 7 квітня 2018 року: http://www.ual.org.ua/anketa/

Перейти до вмісту