Ви тут:
Культура Суспільство Україна 

Унікальний кінорекорд в Україні встановив фільм “Кіборги”

Унікальний кінорекорд в Україні встановив фільм “Кіборги”

Стрічка режисера Ахтема Сеітаблаєва “Кіборги”, стала абсолютним українським рекордсменом у вітчизняному прокаті за весь період незалежності України.

Як повідомив Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, минулого року вперше за історію незалежності був повноцінний прем’єрний сезон українського кіно в прокаті. Лідери прокату змінювалися, але абсолютний рекорд встановила стрічка “Кіборги”.

“Так, першим рекордсменом став фільм “DZIDZIO Контрабас”, який був створений без державної підтримки. За словами Іллєнка, успішні результати продемонстрували також українські фільми “Сторожова застава” та “Червоний”, – зазначив Іллєнко.

Абсолютним рекордсменом – причому не тільки цього сезону, але і взагалі всього українського кінопрокату періоду незалежності – став на власному кіноринку фільм “Кіборги”. Його побачили 310 тисяч 569 глядачів, і сума зборів становить понад 22 млн, повідомили в Держкіно.

Відзначимо, що 5 гривень з кожного купленого квитка на “Кіборги” пішли на допомогу сім’ям загиблих у Донецькому аеропорту.

Джерело: maximum.fm

Перейти до вмісту