Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтавському підрозділі ДСНС України підбили підсумки 2017 року

У Полтавському підрозділі ДСНС України підбили підсумки 2017 року

Учора у ГУ ДСНС України у Полтавській області підсумували здобутки минулого року. Також визначили пріоритетні напрямки роботи на 2018 та нагородили рятувальників за досягнення на службі.

Щодоби на чергуванні у постійній готовності знаходиться 250 співробітників та 73 одиниці пожежної та спеціальної техніки. Підпорядковані підрозділи Головного управління забезпечують оперативне реагування на всі загрози та виклики. Щоденно рятувальники здійснюють до 40 виїздів для надання допомоги людям, подолання наслідків надзвичайних ситуацій і небезпечних подій. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Упродовж 2017 року підрозділи оперативно відреагували на 5 надзвичайних ситуацій та 3450 надзвичайних подій. У порівнянні з 2016 на 50% зменшилася кількість надзвичайних ситуацій та на 14% зменшилася кількість загиблих людей внаслідок пожеж.

— Співпраця обласної влади, ДСНС і керівництва держави дає якісні результати. Сьогодні знову в цьому переконався під час звіту начальника ГУ ДСНСУ у Полтавській області Володимира Салогуба про діяльність полтавського підрозділу служби надзвичайних ситуацій у 2017 році. Дякую йому та всім рятувальникам за роботу. Нагороди, які сьогодні отримали службовці за героїчну працю – абсолютно заслужені, — наголосив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

У 2017 році із снігових заметів та кюветів евакуювали 8 пасажирських автобусів, 23 автомобіля служби екстреної медичної допомоги, 844 вантажних і легкових автомобілів та надали допомогу 1200 особам.

— Завдяки рішучим діям рятувальників врятували 161 людину, ліквідували більше двох тисяч пожеж. Також знешкодили 917 одиниць вибухонебезпечних предметів та зберегли матеріальні цінності держави та громадян на суму понад 190 мільйонів гривень, — підсумував начальник ГУ ДСНСУ у Полтавській області Володимир Салогуб.

Впродовж червня-серпня підпорядковані підрозділи на відкритих територіях в середньому гасили по 20 пожеж за добу, а інколи їх кількість сягала і 40. При цьому, рятувальникам доводилося переїжджати із однієї пожежі на іншу, не повертаючись до місць постійної дислокації.

Відповідно до програми фінансування соціально-економічного та культурного розвитку регіонів, у минулому році виділили більше 4 млн грн для розвитку матеріально-технічної бази підпорядкованих підрозділів.

У 2017 році особливу увагу приділили технічному переоснащенню підпорядкованих підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту області. Минулого року наряди ДСНС України отримали 12 одиниць техніки — аварійно-рятувальне обладнання.

За підтримки обласної влади та ДСНС України на умовах співфінансування закупили спеціальний аварійно-рятувальний човен у комплекті з навісним та додатковим обладнанням на суму більше 1 млн грн.

— Роботу полтавського підрозділу служби надзвичайних ситуацій завжди високо оцінюють. Спільними силами підвищуємо безпечність області: керівництво оновлює техніку, а рятувальники вкотре доводять свою сміливість. Тому сьогодні вручили нагороди за героїчну службу та досягнення: грамоти, медалі та відзнаки, — поділився Роман Товстий.  

Зусилля впродовж поточного року спрямували на запобігання надзвичайних ситуацій, швидке реагування та ліквідацію їх наслідків. Також на укріплення матеріально-технічної бази підпорядкованих підрозділів та створення належних умов несення служби.

Пріоритетними напрямками роботи Головного управління та підпорядкованих підрозділів у 2018 році визначили:

· забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, попередження виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і оперативності реагування на них;

· запобігання виникнення надзвичайних ситуацій під час пожежонебезпечного періоду;

· очищення від вибухонебезпечних предметів території колишнього військового полігону «Яреськи»;

· укріплення матеріально-технічної бази, підтримка у належному технічному стані пожежної та спеціальної техніки.

Перейти до вмісту