Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

У Полтаві вперше відбулись змагання з нового розділу тхеквондо – пумсе (ФОТО)

У Полтаві вперше відбулись змагання з нового розділу тхеквондо – пумсе (ФОТО)

Нещодавно, з нагоди дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, у спортивному комплексі «Спартак» відбувся Чемпіонат міста Полтава з тхеквондо у розділі «пумсе». Змагання відбулись за підтримки управління у справах сім`ї, молоді та спорту та ініціативи тренерів ДЮСШ № 4. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Пумсе вже давно набув популярності у всьому світі, а зараз стрімко розвивається і в Україні. Спортсмени виступали у трьох дисциплінах: індивідуальні, парні та командні – команда з трьох хлопців або дівчат. Під час виконання пумсе є певні критерії оцінки, головними з яких є: чіткі переміщення і розвороти корпусу, збалансованість рухів, концентрація в рухах, баланс та рівновага, правильний напрям погляду, правильне положення рук і ніг, правильні стійки та інше. А в командних та парних виступах – синхронне виконання.

– Для наших спортсменів це новий досвід змагань, оскільки вони вперше брали участь у цьому різновиді тхеквондо, – зазначив старший тренер відділення тхеквондо Полтавської ДЮСШ №4 Юрій Шавиро. – Враховуючи широку популярність змагань з пумсе в Європі, світі та Україні, в подальшому ми плануємо зробити їх традиційними. Впевнений, що наші учні вже скоро продемонструють свою майстерність на чемпіонатах України, а згодом – і на міжнародній арені.

Тож, кращими серед спортсменів стали:

Станіслав Єфименко, Валерій Коваленко, Георгій Коваленко, Єлизавета Лазарева, Олександр Литвин, Катерина Масленко, Роман Прихода, Олег Шавиро, Влада Строганова, Олександра Тарасенко, Дмитро Тупік, Анастасія Фалько – тренер Юрій Шавиро;

Максим Кольба, Трохим Бондар, Михайло Воронков, Радислав Молчановський – тренер Андрій Нечитайло;

Ігор Гаврилко, Анастасія Горбенко, Нікіта Гриб – тренер Вікторія Терещенко.

Довідково: Пумсе – технічний комплекс, що представляє з себе набір різних елементів – блоків, ударів, переміщень в певній послідовності, які імітують реальний бій з декількома суперниками.



Перейти до вмісту