Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрилася виставка “Дивовижний світ: мистецькі й історичні реліквії XVIII-XX ст. з народознавчих колекцій музею”

У Полтаві відкрилася виставка “Дивовижний світ: мистецькі й історичні реліквії XVIII-XX ст. з народознавчих колекцій музею”

27 лютого у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського  відкрилася виставка “Дивовижний світ: мистецькі й історичні реліквії XVIII-XX ст. з народознавчих колекцій музею” у рамках європейського Року культурної спадщини.

Серед народознавчих колекцій Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського помітне місце займають збірки, які презентують екзотичний та неповторний Східний світ.

Східний світ – складна панорама різноманітних культур, тому й виставка демонструє мозаїку, у якій артефакти розкривають всю унікальність, самобутність та зрілість мистецтва цього складного регіону.

Експозиція виставки “Дивовижний світ: мистецькі й історичні реліквії XVIII-XX ст. з народознавчих колекцій музею” – презентує маловідомі предмети з музейного зібрання.

“Наші працівники музею підготували одну з перших виставок на цю тематику. Я думаю, подібні виставки будуть продовжуватися”, – говорить директор Полтавського краєзнавчого музею Олександр Супруненко.

На виставці представлені  японські багатоколірні гравюри укійо-е (картини плинного світу) початку XX століття та китайські новорічні ксилографії середини XX століття. Також можна побачити зразки зброї. Побутові речі презентує мідний посуд, переважно з Індії та Персії, декорований типовими для цих країн орнаментами та сюжетами.

“Великою проблемою є те, що  експонувати речі потрібно в реставрованому вигляді, а реставрація зараз в Україні це надзвичайно проблематичне питання. Частину цих експонатів наші співроботниці самі реставрували. Але є предмети, які можуть підготувати до виставки лише фахівці”, – додає Олександр Супруненко.

Виставка працює з 27 лютого по 27 квітня 2018 року у залі 22а.

Перейти до вмісту