Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві патрульні виявили 16 нетверезих водіїв протягом вихідних, один із них втретє сів за кермо в стані сп’яніння

У Полтаві патрульні виявили 16 нетверезих водіїв протягом вихідних, один із них втретє сів за кермо в стані сп’яніння

18 лютого, близько 11-ї години ранку, на вулиці Давидовського водій автомобіля ВАЗ порушив Правила дорожнього руху. Чоловік проїхав на заборонений сигнал світлофора. Патрульні миттєво відреагували на порушення та зупинили автомобіль. Про це повідомляє Патрульна поліція Полтавської області.

Під час спілкування з 38 річним водієм поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Проте, від проходження огляду на стан сп‘яніння він відмовився у встановленому законом порядку.

Як з’ясували інспектори, даного громадянина вже двічі зупиняли за кермом у стані сп’яніння та його вже позбавлено права керування. Тож, патрульні склали на водія адмінматеріали за ч.3 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння), за ч.3 ст.126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами), а також винесли постанову за проїзд на заборонeний червоний сигнал світлофору ( ч.2 ст. 122 КУпАП). В подальшому всі зібрані матеріали передадуть на розгляд суду.

Цього ж дня на вулиці Петра Дорошенка правоохоронці зупинили Volkswagen Caddy. У 29-річного водія патрульні зафіксували 1.08 проміле алкоголю у крові, та 1.38 проміле алкоголю у крові інспектори виявили в керманича Hyundai Accent, його зупинили на вулиці Зіньківській.

А уже близько опівночі зупинили автомобіль Mercedes-Benz. Рівень алкоголю у крові водія перевищував у 10 разів (1.99 проміле).

Загалом за минулі вихідні інспектори зафіксували 16 випадків керування в нетверезому стані. На всіх були складені адмінматеріали за ст. 130 КУпАП (керування в стані сп’яніння).

Управління патрульної поліції в Полтавської області наголошує! Алкоголь та кермо – несумісні!

Перейти до вмісту