Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

У Кременчуці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні у Кременчуці у парку «Воїнів-Інтернаціоналістів» відбувся урочистий мітинг, присвячений  Дню вшанування учасників  бойових дій на території інших держав.

У заході взяли участь секретар міської ради Юрій Гриценко, члени Кременчуцької міської організації  української спілки ветеранів Афганістану, учасники АТО, колективи  підприємств та установ, сім’ї учасників бойових дій та небайдужі кременчужани. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

На початку мітингу, панахиду за загиблими солдатами та офіцерами відслужив Архієпископ Кременчуцький та Лубенський Миколай.

Зі щирими словами вітання звернувся до присутніх секретар Кременчуцької міської ради Юрій Гриценко. Він подякував воїнам-інтернаціоналістам за їх ратний подвиг та висловив щирі слова співчуття та вдячності рідним загиблих героїв.

Від імені учасників бойових дій до присутніх звернувся член громадської організації воїнів-інтернаціоналістів та інвалідів м. Кременчука, учасник бойових дій в Афганістані  1987-1989 роки О.І. Рассохін.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять полеглих героїв, на їх честь прозвучали і залпи військового салюту. Урочистим маршем повз пам’ятник «На Афганскій стежині» пройшли  майбутні захисники Вітчизни  – ліцеїсти Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Як символ пам’яті про полеглих воїнів і вдячності живим, до підніжжя пам’ятника «На Афганскій стежині», до стел загиблих воїнів присутні поклали квіти від міського голови, представників міської влади, депутатів, ветеранських організацій, усіх кременчужан.



Перейти до вмісту