Ви тут:
Відео Полтавщина прес-онлайн-конференція Суспільство ТОП-новина 

Сучасні сервіси, перенавчання та працевлаштування: Катерина Клавдієва розповіла про ситуацію на ринку праці Полтавщини (ВІДЕО)

Сучасні сервіси, перенавчання та працевлаштування: Катерина Клавдієва розповіла про ситуацію на ринку праці Полтавщини (ВІДЕО)

Протягом минулого року послугами Полтавської обласної служби зайнятості скористалися 69,1 тисяч безробітних, що на 6,2 тис. менше, ніж у 2016-му. Статус безробітного набули 45,3 тис. осіб, з яких 22,6 тис. – жінки та 17 тисяч — молодь віком до 35 років. Про це, під час сьогоднішньої прес-конференції “Про ситуацію на ринку праці та діяльність Полтавської обласної служби зайнятості” в ОКІА “Новини Полтавщини”, розповіла директор центру зайнятості Катерина Клавдієва.

Вона зазначила, що у грудні 2017-го середньомісячний розмір допомоги з безробіття, у порівнянні з 2016 роком, зріс та становив 2496,4 грн.

– За направленням обласної служби зайнятості отримали роботу 44,8 тис. осіб, з яких 22,8 тис. або 51% працевлаштували до набуття статусу безробітного. Із загальної чисельності працевлаштованих, 58 безробітних отримали виплату допомоги одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю”, – сказала Катерина Клавдієва.

Задля стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, шляхом виплати компенсацій у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштували 773 безробітних. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 17,1 тис. безробітних, у 2016-му — 21,9 тис. осіб.

– Для забезпечення відповідності вимогам роботодавців професійно-кваліфікаційного рівня громадян, які шукають роботу, служба зайнятості організовує професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних. У 2017 році, за направленням обласної служби зайнятості, навчалися 7,7 тисяч безробітних, – зазначила Клавдієва.

Станом на січень 2018-го на обліку у регіональній службі зайнятості перебували 24 безробітних, з яких 11, 6 тис. – жінки, 8 тисяч — молодь віком до 35 років, 13, 7 тис. осіб, які проживають у сільській місцевості, 8,3 тис. осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Отримують допомогу по безробіттю 20,2 тис. осіб.

– За професійними групами, серед вищезазначеної чисельності зареєстрованих безробітних, переважають робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування на машини. Для даної категорії безробітних у службі зайнятості налічується 408 вакансій. Для 3, 7 тис. осіб найпростіших професій запропонували 218 вакансій.

На обліку у службі зайнятості перебували 3,3 тис. працівників сфери торгівлі та послуг, для яких запропонували 207 вакансій. 159 вакансій запропонували і 2,7 тис. осіб, які займали посади законодавців, вищих державних службовців, керівників та менеджерів.

Загалом, станом на 1 січня цього року для 24 тисяч безробітних залишилися актуальними 2,2 тис. вакансій.

– Протягом 2017-го Полтавською обласною службою зайнятості запроваджено сучасні сервіси, серед яких: електронна черга, послуга відео-резюме та онлайн-співбесіди безробітних з роботодавцями, а в країні розпочала роботу “гаряча лінія” Державної служби зайнятості. Відтепер, за номером 0800509966 можна буде дізнатися інформацію про повний перелік послуг служби, питання реєстрації в центрах зайнятості. Щодо основних пріоритеті та завдань обласної служби на 2018-й, визначено перетворення центрів зайнятості в сервісні майданчики з надання широкого спектру послуг та впровадження Інтернет-платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри, введення в дію нового сайту, – підсумувала Катерина Клавдієва.

Про що ще говорили на прес-конференції — детальніше дивіться у ВІДЕО

 

Перейти до вмісту