Ви тут:
Суспільство Україна 

Спостерігачів ОБСЄ обстріляли бойовики

Спостерігачів ОБСЄ обстріляли бойовики

Спостерігачів ОБСЄ обстріляли на підконтрольній бойовикам території.

На контрольованій терористами території невідомі відкривали вогонь в напрямку спостерігачів СММ ОБСЄ. Про це йдеться у звіті на сайті організації.

Спостерігачі повідомляють, що інцидент стався, коли патруль, що складається з 6 осіб, перебував на покинутій бензоколонці на дорозі M04 приблизно в 2,5 км на північний захід від контрольованої бойовиками “ДНР” Ясинуватої (в 16 км на північний схід від Донецька) , приблизно в 2 км від лінії розмежування.

“О 14:08 п’ять членів СММ стояли між броньованими автомобілями СММ, коли вони почули шиплячий звук трьох куль, що пролітали із заходу на схід над їх головами, і побачили, що одна з куль влучила в землю в 10-15 метрах на схід від СММ”, – йдеться в повідомленні.

Патруль негайно покинув район і благополучно повернувся в свою базу в Донецьку.

Перед цим, як повідомляється, в період з 13:00 до 13:50 спостерігачі зафіксували 5 невизначених вибухів, 11 пострілів з озброєння БМП, 34 черги і одиночних постріли з кулеметів та стрілецької зброї на відстані 1-2 км із західного боку.

Загалом, спостерігачі відзначили: 80% бойових дій велися в трикутнику “Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт”, а також на півдні від Світлодарська.

Місія також продовжує фіксувати наявність важкого озброєння поблизу лінії розмежування. Так, поблизу н.п. Обозне, підконтрольного т.зв.” ЛНР “БПЛА місії зафіксував два танка Т-64 за 2,7 км від лінії зіткнення. Також безпілотник зафіксував 4 самохідних гаубиці біля Олександрополя, за 22 км від лінії зіткнення.

Спостерігали зафіксували, що за тиждень від бойових дій постраждали шість мирних жителів.

Перейти до вмісту