Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи, – роз’яснення податківців

Способи подання податкової декларації про майновий стан і доходи, – роз’яснення податківців

Державна податкова інспекція у м. Полтаві нагадує, що платники податку, які згідно з розділом ІV Податкового кодексу України зобов’язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію),  подають її до 1 травня 2018 року.

Декларація подається громадянами до податкової інспекції за місцем реєстрації платника податку.

Способи подання декларації

Податкова декларація подається до контролюючого органу в один із таких способів за вибором платника податку

  • особисто платником або уповноваженою на це особою;

  • надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

При цьому відповідно до статті 49 Податкового кодексу поштове відправлення необхідно здійснити не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації, встановленого цією статтею, а при поданні в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний термін.

Податкова декларація заповнюється платником податку самостійно або іншою особою, нотаріально уповноваженою платником податку здійснювати таке заповнення.

Крім того, слід зазначити, що обов’язок щодо заповнення та подання податкової декларації від імені платника податку покладається на таких осіб:

  • опікуна або піклувальника – щодо доходів, отриманих малолітньою/неповнолітньою особою або особою, визнаною судом недієздатною;

  • спадкоємців (розпорядників майна, державних виконавців) – щодо доходів, отриманих протягом звітного податкового року платником податку, який помер;

  • державного виконавця, уповноваженого здійснювати заходи щодо забезпечення майнових претензій кредиторів платника податку, визначеного в установленому порядку банкрутом.

Перейти до вмісту