Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сонячне затемнення 15 лютого в Україні: що треба знати

Сонячне затемнення 15 лютого в Україні: що треба знати

15 лютого відбудеться сонячне затемнення, яке стане першим з трьох у 2018 році. При цьому воно буде неповним: у максимальній фазі сонячний диск сховається тільки на половину. Розповідаємо, де і коли дивитися сонячне затемнення.

Сонячне затемнення 15 лютого накриє всю Антарктиду. Також затемнення побачать жителі Бразилії, Чилі, Аргентини, Уругваю і Парагваю. На жаль, в Україні, як і в усій північній півкулі, його не буде видно.

За київським часом, затемнення почнеться о 20:55. Максимальну фазу прогнозують на 22:51. І хоча українці його не побачить, це зовсім не значить, що воно ніяк не вплине на наше самопочуття. Зважаючи на те, що 15 лютого також очікуються магнітні бурі, людям із серцево-судинними патологіями і гіпертонією варто поберегти своє здоров’я. Фізичні навантаження краще перенести на інший день.

Лікарі також попереджають, що навіть абсолютно здорова людина у день затемнення може відчувати занепад сил і сильний головний біль. Тому подбайте про свій організм заздалегідь: вживайте фрукти та свіжовичавлені соки, пийте якнайбільше води, а під час роботи обов’язково робіть перерви на відпочинок.

Натомість астрологи заявляють про винятковість сонячного затемнення та акцентують увагу на необхідності “зануриться в себе”. Саме 15 лютого 2018 року варто присвятити свій час плануванням майбутнього та пошуку відповідей на запитання, які вас тривожать. Вважається, що якщо правильно провести цей час з користю для свого внутрішнього світу – це буде гарантією успішного року.

Джерело: Радіо МАКСИМУМ

Перейти до вмісту