Ви тут:
Суспільство Україна 

СБУ викрила механізм фінансування терористичних організацій «ДНР/ЛНР» через конвертацію криптовалют

СБУ викрила механізм фінансування терористичних організацій «ДНР/ЛНР» через конвертацію криптовалют

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили механізм фінансування терористичних організацій «ДНР/ЛНР» через конвертацію криптовалют.

Про це повідомляють у СБУ



У рамках відкритого кримінального провадження, правоохоронці встановили, що група громадян Росії та України організувала у Києві та Черкасах так звані «ферми» з вирощування криптовалют.

Цифрові кошти конвертувалися зловмисниками у гроші, які перераховували на тимчасово окуповані терористами території, зокрема на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків. Учасники групи також направляли частину грошей на «підтримку» низки інтернет-ресурсів терористів, які здійснювали антиукраїнську пропаганду.
 
Оперативники спецслужби задокументували, що частина криптовалюти перераховувалася безпосередньо з РФ на електронні гаманці українських спільників. Співробітники СБ України встановили, що обладнання для «вирощування» криптовалют контрабандою переправляли в нашу країну з Росії.
Під час комплексу слідчих дій, правоохоронці виявили обладнання та речові докази, які підтверджують проведення незаконних операцій для фінансування так званих «ЛНР/ДНР».
 Триває досудове слідство.


Перейти до вмісту