Ви тут:
Освіта Суспільство 

Роз’яснення МОН щодо участі в конкурсному відборі до закладів вищої освіти осіб із порушеннями зору

Роз’яснення МОН щодо участі в конкурсному відборі до закладів вищої освіти осіб із порушеннями зору

У 2018 році проводитиметься апробація технології проведення ЗНО для осіб із порушеннями зору, які в процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт – шрифт Брайля. Апробаційне тестування буде проходити під час додаткової сесії ЗНО з 02 по 11 липня. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України особи з порушеннями зору, які візьмуть участь в апробаційному тестуванні й матимуть результати цього тестування з української мови і літератури, математики та/або історії України, зможуть використати їх під час вступу на навчання до закладів вищої освіти на загальних підставах, крім того, вони зможуть брати участь у конкурсному відборі за результатами вступних іспитів 2018 року, які проводять заклади вищої освіти, та/або результатами ЗНО 2016, 2017, 2018 років у будь-яких комбінаціях за їхнім вибором (за умови надання довідки про участь в апробаційному тестуванні).

Результати апробаційного тестування не будуть зараховувати як оцінку за державну підсумкову атестацію.

Реєстрація для участі в апробаційному тестуванні проходить з 06 лютого до 19 березня за стандартною процедурою. Особа, яка успішно зареєструвалася, отримає від регіонального центру оцінювання якості освіти сертифікат ЗНО, інформаційний бюлетень, реєстраційне повідомлення учасника ЗНО та довідку, що підтверджує участь в апробаційному тестуванні.

Перейти до вмісту