Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Рівень захворюваності на туберкульоз у Кременчуці нижчий, ніж в області

Рівень захворюваності на туберкульоз у Кременчуці нижчий, ніж в області

Рівень інфекційної захворюваності у Кременчуці за останні кілька років утримується практично на одному рівні, проте має місце невелике її зниження. Про стан інфекційної захворюваності у місті у період 2017 року розповіла міський позаштатний епідеміолог Лариса Коровіна, повідомляють у міськраді. 

Найбільше кременчужани хворіли на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. З 2010 року вони мають тенденцію до збільшення. Найбільше на ГРВІ хворіють діти.
Вона також підкреслила, що рівень захворюваності на туберкульоз у місті менший, ніж у Полтавській області, і не досягає епідпорогового показника. Проте, на жаль, минулого року були зареєстровані 3 випадки захворювання на туберкульоз у дітей, двоє з них не були щеплені від цієї хвороби.
Реєстрували минулого року у Кременчуці і випадки захворювання на  вірусні гепатити, як хронічні, так і  вірусний гепатит А, у 2-х випадках – це було групове захворювання – вірусом були вражені члени родин. У всіх випадках, коли кременчужани захворіли на вірусний гепатит А, вони приїхали до міста вже інфіковані, – зазначила Лариса Коровіна.
У той же час, вона зупинилася на тих керованих інфекційних хворобах, які наразі реєструються в Україні, зокрема: кору та дифтерії. І хоча у 2017 році у Кременчуці вони не реєструвалися, проте, на думку міського позаштатного епідеміолога, необхідно проводити заходи щодо їх попередження. Лариса Коровіна підкреслила, що забезпеченість імунологічними препаратами у Кременчуці у порівнянні з минулим роком покращилася.
Перейти до вмісту