Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Портрети Барака та Мішель Обами представили у США

Портрети Барака та Мішель Обами представили у США

Колишній президент США Барак Обама та його дружина Мішель, відвідали презентацію їхніх офіційних портретів в Національній портретній галереї у Вашингтоні.

Барак Обама назвав “достатньо витонченим” свій портрет, виконаний художником Вайлі Кьянде, відомим своїм стилем зображення афроамериканців.

“Вау”, – сказала Мішель Обама, коли побачила свій портрет, намальований художницею-афроамериканкою Емі Шералд, чиї роботи зачіпають питання соціальної справедливості.

Режисер Стівен Спілберг та актор Том Хенкс були серед гостей на урочистій презентації.

“Ще ніхто з мого родинного дерева, наскільки я можу згадати, не мав портрета”, – наголосив пан Обама.

Він пожартував, що найбільш наближеним до портрета була його фотографія з альбому випускників. Пан Вайлі намалював Барака Обаму в саду, в яскравих кольорах.

“Можливість бути першим афроамериканським живописцем, який намалює першого афроамериканського президента Сполучених Штатів, була абсолютно приголомшливою”, – сказав емоційно пан Вайлі.

Емі Шералд зобразила колишню першу леді в спокіних тонах на рівному тлі.

Обама високо оцінив картину пані Шералд. Він відзначив, що художниця змогла зобразити “сексуальність” його дружини. Пані Обама похвалила роботу художниці. Обама не стримав сліз, говорячи про дружину:

“Я думаю про всіх дівчат з різним кольором шкіри, які прийдуть і побачать когось, хто виглядає так, як і вони, і висить на стіні цієї великої американської установи”, – сказала колишня перша леді США. І я знаю, який вплив це матиме на їхні життя”, продовжила вона, “тому що я була однією з цих дівчат”.

Перейти до вмісту