Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно осіб, які вимагали гроші у студента

Полтавська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно осіб, які вимагали гроші у студента

Полтавська місцева прокуратура затвердила і направила до суду  обвинувальний акт щодо трьох жителів Полтави, один з яких вже притягувався до відповідальності за вимагання та розбій.  

«У листопаді 2017 року до поліції звернувся 22-річний студент Полтавського університету і повідомив, що група невідомих чоловіків силоміць заштовхнула його в автомобіль та відвезла до лісового масиву. Там юнака побили і почали вимагати тисячу доларів», – розповідає обставини справи прокурор Полтавської місцевої прокуратури Дмитро Вітко.
Через застосовані насильство та погрози потерпілий змушений був погодитися.   
«Коли повернулися в Полтаву, студент зняв із картки та віддав 10 тис. грн. і мобільний телефон. Проте чоловіки продовжували погрожувати юнакові. І через тиждень, під час передачі чергового траншу (5 тис. грн.) групу затримали правоохоронці», – сказав прокурор.
Усім трьом повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 186 (грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України. Обвинувальний акт по суті розглядатиме Октябрський районний суд Полтави.

Перейти до вмісту