Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Поліція Полтавщини розгорнула масштабну профорієнтаційну кампанію

Поліція Полтавщини розгорнула масштабну профорієнтаційну кампанію

Поліція Полтавщини розгорнула масштабну профорієнтаційну кампанію, яка повинна охопити всі навчальні заклади області

Майбутні абітурієнти отримають відповіді на всі питання, пов’язані з діяльністю поліції. А також – із перших вуст дізнаються про здобуття вищої освіти у навчальних закладах, які здійснюють підготовку поліцейських.

Цьогорічна інформаційна кампанія територіальних підрозділів поліції області обіцяє бути насиченою та оригінальною.

Начальник поліції Полтавщини Андрій Замахін наголосив: Увагу сучасної молоді до професії може привернути лише оригінальний підхід. Тому ми вирішили, що найкращою рекламою професії поліцейського можуть бути ті, хто сам пройшов цей шлях – від курсанта і кандидата на службу до практичного працівника. За підтримку нашої ініціативи ми вдячні представникам органів влади та місцевого самоврядування, працівникам освіти, батькам і юнацькій аудиторії.

У першому масштабному профорієнтаційному заході, який у січні цього року відбувся у місті Гадяч, взяли участь майже пів тисячі глядачів. До міського кіноконцертного залу завітали 11-класники з Гадяцького та Зіньківського районів.

Сучасно та креативно, доступною мовою і цікаво про актуальні питання, які стосуються діяльності поліції та навчання у Вишах МВС, зі сцени розповіли працівники сектору кадрового забезпечення, працівники патрульної поліції, та курсанти вищих навчальних закладів. Захід відбувся завдяки підтримці органів влади та місцевого самоврядування.

Другою за кількістю глядачів та залучених фахівців стала Полтава. В актовій залі Спортивного комплексу Главку поліції області зібралися понад 300 старшокласників та викладачів загальноосвітніх шкіл міста.

Як свідчить практика, молоді дуже подобаються екскурсії, відеоролики, презентації та відкритий діалог з поліцейськими. Цю методику другий рік поспіль активно використовує відділ ювенальної превенції поліції Полтавщини. Двері Головного управління поліції відчинені для дітей різних вікових категорій з усіх куточків Полтавщини.

Право-просвітницька програма включає відвідування Кінологічного центру, офісу управління патрульної поліції і штрафмайданчику з автівками, які постраждали в ДТП, музею органів внутрішніх справ, спортивного комплексу головного управління поліції та центру управління нарядами поліції «102».

Способів привернути увагу до професії чимало, однак найбільш дієвий саме такий, який дозволяє не тільки почути, але й побачити цілісну картину. Якщо мова йде про поліцію, то саме такі зустрічі дають відповіді на найбільш витребувані  запитання: чим займаються різні служби поліції, якими якостями повинен володіти сучасний поліцейський та як стати частиною команди.

Перейти до вмісту