Ви тут:
PROвсе Суспільство 

NASA планує запустити справжній підводний човен у моря Титану, найбільшого супутника Сатурна

NASA планує запустити справжній підводний човен у моря Титану, найбільшого супутника Сатурна

Дослідники з Університету штату Вашингтон, США створили штучний океан для перевірки космічного підводного човна на супутнику Сатурна. Субмарину планують відправити в космос протягом найближчих 20 років.

Пише 24 канал

NASA планує запустити справжній підводний човен в моря Титану в найближчі 20 років, пише іноземне видання Phys. Титан – найбільший супутник Сатурна і другий за величиною в Сонячній системі. Він особливо цікавить вчених, адже на ньому, як і на землі, є вода: океани, річки і хмари і дощ.

Тільки замість води гідрологічний цикл заснований на метані. Майбутня субмарина повинна працювати автономно. Корабель буде вивчати атмосферні і океанічні умови, переміщатися по поверхні, та під поверхнею океанів. Ян Річардсон, який очолив проект по відтворенню океанів Титану в умовах Землі, перевірив, як невелика нагріта машина може працювати в таких умовах.

Як виявилось, якщо помістити нагріту машину води супутника, виникнуть бульбашки азоту. Дослідники зняли відеоматеріал з етан-метановим дощем і снігом. Група також вивчила температури замерзання для озер метану і етану і визначила, що з-за невеликої кількості азоту в рідині, озера замерзають при більш низьких температурах, ніж очікувалося. А це означає, що вченим не потрібно буде турбуватися про айсберги.

 

Перейти до вмісту