Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині започаткують школу місцевого самоврядування

На Полтавщині започаткують школу місцевого самоврядування

Полтавська обласна Асоціація органів місцевого самоврядування ініціювала створення “Школи місцевого самоврядування”, яка готуватиме фахівців для роботи у представницьких і виконавчих органах місцевих громад

В ході реформи децентралізації та інших змін, які сьогодні відбуваються в Україні, значно посилилася роль місцевих громад. Відповідно, потрібно значно більше високоякісних спеціалістів, які готові для роботи в органах місцевого самоврядування — об’єднаних територіальних громадах, сільських, районних та обласній радах. Тому за ініціативи голови Полтавської обласної ради, голови Асоціації органів місцевого самоврядування Олександра Біленького в області планується започаткувати школу місцевого самоврядування, яка готуватиме відповідних фахівців. При цьому школа буде багаторівневою — від азів самоврядування, які будуть викладати учням-старшокласників до тренінгів за участю провідних експертів в області самоврядування для депутатів та працівників апарату самоврядних громад.

“Для успішного розвитку громад потрібні досвідчені і фахові спеціалісти. Вони на сьогодні є в області, але потреба значно більша. Тому ми запропонували, щоб основи самоврядування почали викладати ще зі шкільної програми. Далі — на рівні вищого навчального закладу. І нарешті — фахова підготовка та підвищення кваліфікації для працівників органів самоврядування. Ми ставимо ціль сформувати нову управлінську еліту, яка буде ефективно і успішно розвивати самоврядні громади, а відтак і Україну в цілому. Для цієї мети ми об’єднуємо зусилля органів самоврядування, навчальних закладів, науковців, експертів”, – розповідає голова Полтавської обласної ради, голова Асоціації Олександр Біленький.

У реалізації проекту разом із Асоціацією беруть участь обласна та місцеві ради Полтавщини, Полтавський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади органів місцевого самоврядування державних підприємств установ і організацій, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, Інститут післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, міжнародні партнери та експерти в сфері місцевого самоврядування.

Планується, що школа розпочне діяльність у березні 2018 року і перший етап навчання триватиме до травня 2020 року.

У понеділок, 12 лютого відбудеться Презентація проекту «Школа місцевого самоврядування Полтавської обласної Асоціації». Вона розпочнеться о 10.00 у к. 422 Полтавської обласної ради. На 9.45 заплановано брифінг голови Полтавської обласної ради, голови Асоціації Олександра Біленького.

Перейти до вмісту