Ви тут:
Головне Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині почали впроваджувати фінську систему навчання

Трудолюбівська школа у Миргородському районі Полтавщини – єдина в Україні виграла проект і відтепер запроваджує фінську систему освіти.

 Учасниками навчального експерименту з назвою “Змінитися за 7 днів” претендували майже 700 шкіл з усієї України (кожна 25-та).  А виграли у проекті освітяни з село Трудолюб  на околиці Миргорода, де наваються 120 школярів.

Змінити школу за 7 днів – це конкретні рішення, а не маркетинговий хід, – пояснили експерти проекту (Олександр Елькін та Ева Санівуорі).

Фінляндія відома і пишається своєю освітою. Ідея проекту виникла, коли 20 українських вчителів були у Фінляндії та вирішили, що ефективніше  привезти фінських педагогів в Україну. Тепер вони поїхали вони на Полтавщину у село Трудолюб Миргородського району у школу, яка і перемогла у конкурсі, і готова змінитися.

Іноземні спеціалісти прожили робочий тиждень (із 19 до 22 лютого) із трудолюбівським колективом. Вони провели по 4 уроки, на яких перевірили атмосферу, насичення програми, принципи викладання, тощо.

Цей проект передує підписанню угоди між урядами України та Фінляндії про впровадження фінського досвіду.

Тепер трудолюбівські педагоги консультуватимуться з фінськими експертами дистанційно.

Перейти до вмісту