Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині дорожники забезпечили функціонування 35 пунктів обігріву

На Полтавщині дорожники забезпечили функціонування 35 пунктів обігріву

З вівторка на території Полтавської області синоптики прогнозують погіршення погодних умов. За даними Укргідрометцентру вдень 27 лютого очікуються сильні снігопади, хуртовини, снігові замети. Підрядники Служби автодоріг активно готуються до ліквідації наслідків негоди на автошляхах державного значення.

За забезпечення проїзду на міжнародних, національних, регіональних та територіальних автошляхів відповідає Служба автомобільних доріг. На цілодобовому чергуванні постійно знаходиться майже 100 дорожніх механізмів: піскорозкидачі, солерозподілювачі, навантажувальна техніка, автогрейдери, автомобілі та трактори з навісним обладнанням, роторні снігоочисники. Основні роботи із зимового утримання доріг державного значення виконує ДП «Полтавський облавтодор». В структурних підрозділах підприємства організовано 35 пунктів обігріву.

–         На території наших філій учасники дорожнього руху можуть перечекати негоду, яка застане їх в дорозі. На базі кожної філії чи дорожньо-ремонтних пунктів створені всі умови, аби люди змогли зігрітися та випити чаю. Пункти обігріву працюють цілодобово, – розповідає директор ДП «Полтавський облавтодор» Віталій Туз.

Для ліквідації зимової слизькості та забезпечення безперебійного руху транспортних засобів, в достатній кількості заготовлено протиожеледних матеріалів.

–         Згідно проведеного аналізу витрат матеріалів за останні 5 років, на зимовий період цього сезону наші підрядники заготовили майже 50 тисяч тонн піщано-соляної суміші та 10,5 тисяч тонн технічної солі. Вони зберігаються у спеціально пристосованих приміщеннях ДП «Полтавський облавтодор», – пояснює начальник Служби автомобільних доріг Володимир Трояновський.

Для зимового утримання автодоріг окремо задіяні механізми підрядних організацій, які виконують ремонт автодоріг в межах Полтавської області.

На основних автомобільних дорогах області встановлено майже 1020 комплектів тимчасових попереджувальних дорожніх знаків «Слизька дорога», «Ожеледиця» та «Зона дії». Це зроблено для того, аби попередити водіїв про небезпечені умови руху під час ускладнених погодних умов.

Радимо населенню на період ускладнених погодних умов без необхідності не виїжджати на автодороги, запастися продуктами харчування першої необхідності та ліками.

На період негоди прийняте рішення про підсилення диспетчерської служби Служби автомобільних доріг у Полтавській області. В разі виникнення непередбачуваних ситуацій на дорозі можна звертатися  цілодобово за номером 050 409 80 01.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Полтавській області

Перейти до вмісту