Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині близько 700 тисяч гектарів земель державної власності планують до кінця року передати у комунальну власність ОТГ

На Полтавщині близько 700 тисяч гектарів земель державної власності планують до кінця року передати у комунальну власність ОТГ

Сьогодні у Полтавській ОДА відбулася нарада з головами ОТГ з питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

На нараді начальник Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Вадим Чувпило розповів про механізми передачі у власність об’єднаним територіальним громадам землі, в тому числі землі поза межами населених пунктів.

“Підготовчу роботу по передачі земель з державної власності у комунальну візьме на себе Держгеокадастр та Центр державного земельного кадастру. Фінансування цих робіт здійснюється за кошти держбюджету”, – додав він.

Зараз на Полтавщині функціонує 39 ОТГ. За результатами інвентаризації, планують передати близько 700 тисяч гектар землі.

“Громади будуть володіти землею, розпоряджатися нею вільно, і ніхто цьому заважати не буде”, – наголосив Віктор Чувпило.

В середньому щомісяця передаватимуть землі 4 – 5 ОТГ, тому планують до 30 листопада передати всі землі.

Громади, які об’єднаються цього року долучаться до передачі земель у 2019 році.

“Сьогодні поставлено завдання максимально скоординувати роботу всіх учасників процесу, щодо якісного проведення інвентаризації земельних ділянок та їх належного юридичного оформлення в максимально стислі терміни”, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Найдовше передача земель буде проводитись у громадах, до яких увійшла велика кількість сільських рад.

Інна Іщенко відмітила, що в рамках роботи Координаційної ради з питань розвитку ОТГ при облдержадміністрації, утворено окрему профільну робочу групу, яку очолює Вадим Чувпило.

“Якщо у Вас, як голів громад, будуть виникати питання щодо впровадження як земельної, так і будь-якої іншої секторальної реформи, Департамент готовий організовувати та проводити аналогічні наради за першої необхідності. Тому формуйте перелік актуальних питань, а ми будемо намагатися максимально швидко та ефективно їх вирішувати із залучення відповідних фахівців” – зазначила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Сергіївна.

 

Перейти до вмісту